dissabte, 26 de juliol del 2014

EL DIA A DIA DE LES SANTES 2014 : 26 DE JULIOL



A partir de les 9 h
Club Billar Mataró
TROFEU CIUTAT DE MATARÓ LES SANTES DE BILLAR A TRES BANDES
També el dia 27
Organitza: Club Billar Mataró

Flashmob Dissantes + Esquitxada de Colors
 12 h
Espai Firal del Parc Central
A partir de les 11 del matí podeu anar a l’Espai Firal del Parc Central. Hi trobareu tallers i jocs infantils organitzats per la Fundació El Maresme, que té per objectiu promoure la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Al llarg de tot el matí també podeu fer un vermut solidari. A les 12 del migdia farem la flashmob Dissantes d’aquest any. Aquesta vegada ha estat el grup La Pegatina el que ha versionat la cançó “Jo sóc com tu”. Pots aprendre la coreografia amb el vídeo que trobaràs al web www.ensanti.cat, o vine directament i assaja amb nosaltres, és molt senzilla i divertida!
Després del ball col·lectiu, la guerra d’aigua i de colors. Jaume Barri i Gino Diamantini seran els comandants dels dos equips, el blau i el vermell. Finalment, ben molls i tintats, farem un fi de festa tornant a enregistrar la flashmob multitudinària que quedarà com a record de tot un matí ple d’accions solidàries a Mataró.
Organitzen: Fundació El Maresme i Ajuntament de Mataró
Servei de bar

Concert vermut: Coses
12 h
Pati de Les Esmandies
Aquesta formació va innovar amb la seva música als anys setanta. Ara, 35 anys després, tornen per emocionar-nos amb la seva barreja de folk, rock i poesia. Lletres i música d’ahir plenament vigents avui.
ic-en-directe  Servei de bar
Vídeo

Concert de Barram
12 h
Pati de la Residència Sant Josep
Tot esperant l’hora del gran repic de campanes a Santa Maria, els Bufalodre actuaran amb un concert en format de tres quartans ple de versatilitat musical i instrumental.
ic-en-directe  Servei de bar

Recepció oficial de les Julianes i les Sempronianes
13 h
Saló de Sessions de l’Ajuntament
L’alcalde de Mataró rep personalment les nenes i dones que duen el nom de les santes patrones de la ciutat i els ret un petit homenatge la vigília de la seva onomàstica.

Barram i repicada
14 h
Des del campanar de Santa Maria
Durant mitja hora, i davant l’audiència concentrada a les ombres de la plaça, les campanes de Santa Maria anuncien a la ciutat la celebració del dia més important de la Festa Major. Primer hi haurà el toc de Barram: al tritlleig de les campanes que duen el nom de les santes patrones, Juliana i Semproniana, s’hi afegirà el cicle de batallades de les altres campanes del cloquer, la Carme, la Montserrat i la Miquela. A continuació començarà la repicada amb aquestes tres campanes voltejant i sumant-s’hi les campanes del cimbori, la Candelària i la Madrona, així com el tro de vint-i-cinc morterets disparats des de l’hort del Rector.

Tarda guillada: De parranda!
18 h
Des de l’Ajuntament
Comença la tarda boja dels petits!!! Anirem amb la canalla a comptar fins a 15, a cantar el Bequetero i a saltar ben amunt tot acompanyant la Família Robafaves avall i amunt de la Riera. Ens acompanyarà la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme i alumnes de les escoles de música de la ciutat. Recordeu que és important que deixeu el cotxet a casa o al servei de guarda que hi haurà al pati de la Residència Sant Josep.
ic-en-directe  Espai reservat per guardar-hi cotxets

Tarda guillada: Convidada de la Família Robafaves
18.30 h
Plaça de Santa Anna
Mentre els més espavilats busquen les galetes i suc de taronja que els ajudants de la Família Robafaves reparteixen per la plaça, el grup Encara Farem Salat farà moure l’esquelet als nens i nenes durant tota una hora amb el seu espectacle musical ple d’humor i cançons. Que no pari ningú de moure’s, que de seguida tornem cap a l’Ajuntament!
ic-en-directe  Servei de bar
www.efs.cat   Vídeo

Tarda guillada: Correguspira
20 h
Des de l’Ajuntament
La tarda segueix, és el moment del foc i les corredisses. Tots ben tapats, cap, braços, cames i peus! Sigueu valents però prudents! Coneixerem els convidats de la Momeroteta i el Dragalió d’enguany: Diables Petits d’Altafulla, Drac Petit de Montornès, Dragonets de Sabadell i Diables infantils de la Llàntia. Recordeu que és un acte multitudinari i amb foc; és important que deixeu el cotxet  a casa o al servei de guarda que hi haurà al pati de la Residència Sant Josep.
ic-en-directe  Espai reservat per guardar-hi cotxets ic-en-directe  Protegiu-vos de la pirotècnia
Vídeo

Tarda guillada: Pujada tabaladeta
Tot seguit / Des de l’Ajuntament
La gresca encara continua, cal arribar a la zona del ball i l’aigua. Ho farem pujant la Riera seguint el ritme dels tabals de la colla del Dragalió i de la Momeroteta.

Tarda guillada: Ruixadeta
22 h
Espai Firal del Nou Parc Central
Després de quatre hores de parranda, balls, foc i tabals, molts encara aguanten per al ball i el bany final. La Ruixada d’aigua, llum i música dels grans especialment adaptada als gustos i intensitat dels petits. Un final perfecte per a una tarda i vespre únics!

Espectacle: Sense Solta
19 i 21 h
Espai Familiar del Nou Parc Central
L’escenari es convertirà en un món on res és el que sembla, on tots jugarem i tot és possible. Tres comediants us deixaran bocabadats amb tot de sorpreses i bon humor. I tot sense solta ni volta, sense cap ni peus, perquè no tot ha de tenir una raó seriosa al darrere… A càrrec de la companyia Teatre Mòbil, sota la direcció de Marcel Gros.
A més a més, a partir de les 18 h hi haurà l’Espai de dibuix i pintura, l’Espai de contes de les Biblioteques de Mataró i l’Espai de joc Vilajocs.
ic-en-directe  Servei de bar ic-en-directe  Espai reservat per guardar-hi cotxets
www.teatremobil.com    Vídeo

Concert coral: Cor Madrigalista
19.30 h
Pati de les Caputxines
Enguany el Cor Madrigalista oferirà un repertori de cançó catalana. Hi haurà himnes, sardanes i cançons tradicionals des del temps de la Renaixença fins al segle XX. Amb la direcció de Jordi Guri i la interpretació al piano de Clàudia Dubé.
ic-en-directe  Espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda

Espectacle: Copacabana
20 i 22.30 h
Aula de Teatre
Des del moment en què entreu al restaurant Copacabana deixareu de ser espectadors i us convertireu en clients. El que passi durant el sopar també dependrà de vosaltres! Realitat i teatralitat es fusionaran i es convertiran en una experiència única. A càrrec de la companyia Ponten Pie.
Preu: 10 euros Comprar entrada
ic-en-directe  Espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda
Vídeo

Espectacle: L’esquella de la torratxa
20 h
Teatre Monumental
Una petita vila catalana està a punt de celebrar eleccions. A partir d’aquí esdevé una trama esbojarrada entre candidats i secrets que surten a la llum. EGOS Teatre ha fet una relectura del sainet musical de Serafí Pitarra que és considerat el text fundacional del teatre català modern, estrenat ara fa 150 anys. Una joia gràcies a un muntatge respectuós amb el text i la partitura originals, amb tocs festius i còmics, i un gran treball interpretatiu.
Preu: 17 euros platea / 14 euros amfiteatre  Compra entrada
ic-en-directe  Espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda

Ballada de sardanes
22 h
Pati del Cafè Nou
Ballada nocturna de sardanes amb la Cobla Contemporània, que interpretarà sardanes dedicades a la música tradicional catalana i de la Nova Cançó,  amb petites sorpreses a dalt i a baix de l’escenari.
Aforament limitat
ic-en-directe  Servei de bar

Ball: La Vella Dixieland + Festa Qu4ttro-Ambient
23 h
Plaça de Santa Anna
Ball de vigília de Festa Major amb la gran orquestra La Vella Dixieland, que té al darrere més de 2.500 actuacions i ha participat als millors festivals de jazz del món. A continuació, David Oleart amb una sessió de seleccions dels grans èxits de la música de ball dels anys 70 i 80.
ic-en-directe  Servei de bar
www.lavelladixieland.com Vídeo Qu4ttro

Concert Dissantes: La Banda Biruji + Strombers + Txarango + DJ ReDo
Nova ubicació!
Espai Firal del Nou Parc Central
23 h
Espai Firal del Nou Parc Central
Gran nit de concerts. La Banda Biruji versiona qualsevol estil musical que se li posa davant: rock, punk, ska, rumba… Es diverteixen i ho traspassen al públic! Strombers, un dels grups més reclamats a les festes de Catalunya, ja té més de 10 anys de carrera. I és que la seva barreja de ritmes llatins, ska, reggae, rock i country és un èxit assegurat allà on va. Finalment, Txarango és un dels grups de moda del moment, amb poc més de dos anys de vida. La seva fusió musical amb el reggae com a eix central i la vinculació de les seves lletres amb el món del circ i els somnis crea seguidors a l’instant.
Aforament limitat.
Organitzen: Fundació El Maresme i Ajuntament de Mataró
ic-en-directe  Servei de bar ic-en-directe  Espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda
www.strombers.com  www.txarango.com   www.fundmaresme.com Vídeo Banda Biruji Vídeo Strombers Vídeo Txarango

Concerts: Morena + La Terrasseta de Preixens + Los Ignorantes + Pd’s Substituts
Dia: Dissabte 26, Veure tots els actes   
23.30 h
Plaça de l’Ajuntament

Morena són tres músics experts en música tradicional que adapten èxits coneguts per tothom i arrangen i canvien les lletres amb molt d’humor; els set músics de La Terrasseta de Preixens no paren damunt l’escenari amb un directe potent i una gran diversitat de ritmes, i l’estil únic de Los Ignorantes, que abasta rumba, punk, reggae, pop, bossanova, heavy mètal, hip-hop…, converteix el concert en una festa d’on surt tothom content

Total de visualitzacions de pàgina: