dijous, 23 de juliol del 2015

El dia a dia de #LesSantes #LesSantes2015



Dijous 23

Concert
Bruixes Burriac
18 h
Plaça de Santa Anna
Comencen els preparatius a l’assaig de la Colla Castellera dels Capgrossos de Mataró, i per escalfar motors podreu escoltar les renovades Bruixes Burriac amb el seu espectacle d’animació infantil. 

Zumba
18 h / Zona exterior del Centre Municipal d’Esports El Sorrall
Places limitades.
Recomanable portar banyador.
Organitza: Eurofitness El Sorrall

Batucades
De toc a toc
19 h
A diversos indrets
Un altre any la ciutat retronarà a ritme de batucada amb aquest acte que agrupa quatre formacions: Luta Sem Pausa, Boetukada, Tutubatum i Esmull.

Assaig castellers
Assaig general de la Colla Castellera dels Capgrossos de Mataró
20.30 h
Plaça de Santa Anna
S’acosta la diada castellera de Les Santes, una de les més destacades del país, on es veuran castells de gamma extra. Els mataronins intentaran fer la millor actuació de la seva història, i per fer-ho necessiten l’ajuda externa de molts de vosaltres.

Les Santes
Assaig de la Missa de les Santes
21.30 h
Basílica de Santa Maria
Després de dos mesos d’assajos intensos, els cantaries de la Missa de les Santes es troben a la basílica per a l’assaig general, obert al públic. Jordi Lluch dirigirà aquest assaig amb la participació del cor, els solistes i l’orquestra.

Concert
Un Gos Robant + The Fool Monkeys
Acabat l'assaig de castells
Plaça de Santa Anna
Després de l'assaig casteller dels Capgrossos de Mataró és hora de recuperar forces ballant al ritme que ens marquin Un Gos Robant i The Fool Monkeys.

Exposició
Les Santes al mar. 60 anys
Del 7 al 24 de juliol - De dimarts a dissabte de 18 a 20 h
Museu Arxiu de Santa Maria
Mostra de fotografies, documents, cartells, programes i retalls de premsa sobre un esdeveniment molt recordat a la ciutat: la col·locació d’una escultura de les santes Juliana i Semproniana al fons del mar, en una cova submarina propera a la coneguda boia de Mataró, el 28 de juliol de 1955. 
+ Més info

Exposició
Mostra de Gegants i cultura popular de Les Santes
Del 13 al 28 de juliol - De dilluns a divendres, de 18 a 20 h
Les Esmandies. Casal de Barri
Tardes, a partir de les 18 h al Pati de les Esmandies, activitats de caire informal relacionades amb la cultura tradicional i popular: tallers, assajos, actuacions, contes...
+ Més info

Exposició
Consumidors de Santes. Xènia Sola
del 3 al 29 de juliol - Consulteu l'horari de l'Ateneu Fundació Iluro
Ateneu Fundació Iluro
La fotògrafa mataronina Xènia Sola fou l'escollida per la Comissió de Les Santes 2014 per a realitzar l'exposició de fotografies aquest any 2015. La seva proposta és fer una radiografia dels diferents perfils dels consumidors de la festa, més enllà de l'espai i de l'acte en sí mateix.
+ Més info

Exposició
... i 15! Any Bequetero
del 16 al 29 de juliol - null
Sales d’exposicions de Can Palauet

De segur que aquest any 2015, l'any i 15!, deixarà empremta als mataronins i mataronines. Aquesta exposició ... i 15! Any Bequetero! vol contribuir a donar a conèixer i fer estimar una mica més un dels actes més genuïnament mataronins: el Desvetllament Bellugós de la Nit Boja.

Total de visualitzacions de pàgina: